Általános Szerződési Feltételek:
 
Eladó adatai:
 
A honlap a Ferdinánd és Társa Kft. (továbbiakban: Gyémánt Kézimunka) honlapja.
 
Székhely: 6300, Kalocsa, Damjanich u. 2/A
Telefon: +36-30-287-9571
E-mail: info@gyemantkezimunka.hu
Kapcsolattartó neve: Bolváriné Gärtner Anikó
Cégjegyzékszám: 03-09-106254
Adószám: 11573940-2-03
Számlavezető bank: OTP Bank Zrt.
Bankszámlaszám: 11732040-20039510

IBAN: HU84 1173 2040 2003 9510 0000 0000
OTP Bank SWIFT azonosítója (BIC): OTPVHUHB

Eladásra kínált áruk: rövidáru termékek, kézimunka termékek, kiegészítők és kellékek.

Webáruházunkban minden termék esetében a bruttó árat tüntetjük fel.
 
 
Elektronikus úton történő szerződéskötés:
 
A szerződéskötés a vásárlási folyamat során jön létre. A szerződés az Ferdinánd és Társa Kft. és a webáruház látogatója között a megrendelési folyamat 4. lépésében a megrendelés összegző oldalon, a Megrendelést véglegesítem gomb megnyomásával lép életbe. A megrendelés véglegesítésével a felek közti szerződés létrejön. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, cégünk azt iktatja. Jelen szerződés magatartási kódexre nem utal. Az iktatás adatbázis szerveren történik. A létrejött adatokat 5 évig őrizzük, ügyfél hozzáférési és személyes adatai a honlapon történő bejelentkezés után a Fiókom -> Adataim menüpontra kattintva megtekinthető vagy külön kérésre e-mailben is elküldjük. A megrendelési folyamat során lehetőség van regisztrálni vagy amennyiben már korábban regisztrált a felhasználó, a rendelési folyamat második lépésében lehetősége van az adatait átnézni és esetleg módosítani. A rendelési folyamaton kívül bármely oldalon a Fiókom -> Adataim menüpontra kattintva módosíthatóak a felhasználói adatok.Természetesen minden adat módosításhoz bejelentkezés szükséges.
Az elektronikus szerződéskötés létrejöttekor cégünk papír alapú számlát állít ki, melyet a megrendelt áruval együtt küldünk.

Megrendelés visszaigazolása:
Minden megrendelést a megrendeléstől számított legfeljebb két órán belül elektronikus úton visszaigazolunk.
A megrendelések részleges vagy teljes visszautasításának jogát fenntartjuk. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén azt részben vagy teljes egészében az összeg küldőjének visszautaljuk.
 
 
Fizetési lehetőségek:
 
A webáruházban feltüntetett árak tartalmazzák az ÁFA-t, tehát minden ár melyet webáruházunkban látnak, az már ÁFA-val növelt ár és természeten minden esetben magyar forintban (HUF) értendő. A minimális rendelési díj 2.000 Ft, mely szállítási költség nélkül értendő. Rendelését nem tudja leadni, míg a kosár értéke el nem éri ezt az összeget.
 
Átutalás:
Amennyiben átutalásos fizetést választasz, a rendelés visszaigazolása tartalmazni fogja cégünk bankszámla adatait és a rendelés összes adatát. Átutalhatod számlaszámunkra a rendelés összegét vagy az ország bármely OTP Bank fiókjában befizetheted a bankszámlánkra. A megjegyzés rovatban minden esetben tüntesd fel a megrendelő nevét és a rendelési azonosító számot, amit szintén a rendelés visszaigazolásakor kapsz meg. A vételár megérkezésétől számított legfeljebb 6 munkanapon belül felkeres partnerünk a megadott címen és kiszállítja a terméket.


Utánvét:
Utánvétes fizetés esetén a rendelés véglegesítésekor elküldjük a rendelés visszaigazolását és postázzuk a terméket, a rendeléstől számított 2-6 munkanapon belül szállító partnerünk felkeres a megadott címen és a termék/ek átvételekor kell kiegyenlítened a vételárat.
 
Paypal:
Amennyiben a Paypal-os fizetést választod, rendelkezned kell egy aktív paypal account-al. A Paypal-os fizetést minden esetben a rendelés véglegesítésekor kell végrehajtani, a Küldés gomb megnyomása után oldalunk átirányít a www.paypal.com weboldalra, ahol a bejelentkezés után kiegyenlítheted a rendelés ellenértékét, amennyiben nincs elég fedezet a számládon vagy nem sikerül a fizetés, a Paypal rendszere visszairányít az oldalunkra és rendelésedet érvénytelennek tekintjük. A Paypal segítségével könnyedén vásárolhatsz webáruházunkban bármilyen dombornyomott bankkártyával!
 
Bankkártyás fizetés:
A bankkártyás fizetés révén kényelmesen és biztonságosan vásárolhatsz áruházunkban. A kiválasztott áruk megrendelése után a PayU Hungary Kft. fizetőoldalára irányítunk, ahol a jelenleg elérhető legbiztonságosabb, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethetsz bankkártyáddal. Mindössze annyi dolgod van, hogy a fizetési mód kiválasztásánál "Bankkártyás fizetés" feliratra kattints, majd a PayU Hungary Kft. weboldalán a kártya számát, lejárati dátumát, valamint a bankkártya hátoldalán található ellenőrzőkódot (CVC/CVV) megadd. A PayU Hungary Kft. a dombornyomott VISA és MasterCard, Visa Electron és MasterCard Electronic (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően), valamint azon Maestro kártyákat fogadja el, melyekhez ellenőrzőkód (CVC) került kibocsátásra. Amennyiben a Maestro bankkártyádon ilyen nem található, érdeklődj bankodnál. A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődj bankodnál, hogy a Te kártyád felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.
A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően (ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti), a PayU Hungary Kft. elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését a szolgáltatás ellenértékével.
A vásárlás után a bank oldaláról visszakerülsz webáruházunk oldalára és üzenetben értesítünk a sikeres rendelésről.
 
PayU Hungary Kft adattovábbítási nyilatkozat, tájékoztató:
 
Elfogadom, hogy az Ferdinánd és Társa Kft. által a www.gyemantkezimunka.hu, felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek aPayU Hungary Kft. (1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.), mint adatkezelő részére. A továbbítottadatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím.Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, aTranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

Tájékoztatjuk vásárlóinkat, hogy a www.gyemantkezimunka.hu honlapon a kártyás fizetés soránforintban történik a tranzakció, függetlenül attól, hogy a kártyabirtokos kártyája nem forintdevizanemű. Ebben az esetben a bankszámláján a fizetés beterhelt összege forintban – a kártyatársasági, illetve a kibocsátó banki konverziók miatt – minimálisan eltérhet az árfolyamváltozás következtében.
 
Garancia:
 
Webáruházunkban forgalmazott termékekre garanciát nem vállalunk. A termékek meghibásodásra fajtájukból adódóan nem képesek. Amennyiben hiányos, sérült vagy színhibás terméket kap, kérjük lépjen velünk kapcsolatba és természetesen gondoskodunk a termék eredeti állapotának helyreállításáról, vagy a terméket cseréljük.
 
A termékek tulajdonjogának fenntartása a vételár teljes kiegyenlítéséig:

Cégünk a megrendelt áruk tulajdonjogát a vételár teljes kiegyenlítéséig fenntartja. A Vásárló a teljes vételár kifizetésének időpontjáig az áru tulajdonjogát nem adhatja tovább harmadik személynek, azt bérbe nem adhatja, illetve nem terhelheti meg.
 
Elállási jog:
 
Megrendelése során a Vevő élhet a 17/1999. kormányrendeletben ismertetett feltétel nélküli elállási jogával. Ön a szerződéstől az áru átvételét követő 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Ebben az esetben az Ferdinánd és Társa Kft., mint eladó köteles a Vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. Az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket - a jogszabály rendelkezései alapján - a Vevő viseli és az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Felvilágosítás és esetleges probléma esetén kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunkat. Bővebb információt a következő telefonszámon kérhet: +36-30-287-9571
 
Elállási jog gyakorlásának menete
 
Amennyiben élni szeretnél elállási jogoddal, annak jelzését megteheted a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton történő jelzés esetén a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a bejelentés időpontját. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként add fel leveledet, így tudod igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttasd vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a utánvéttel küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában fogadni! Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékodról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni. Kiemelten ügyelj a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése Téged terhel! A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően, videó kamerával rögzítésre kerül a csomag kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség. (Például, hogy a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt.) A termék visszaérkezését követő harminc napon belül az Ferdinánd és Társa Kft. a vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát. (Előzetes egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatásra is van lehetőség!)


100% pénzvisszafizetési és visszavásárlási garancia!
 
A törvényben előírt elállási jog 14 munkanapja helyett mi összesen 30 naptári napot adunk Neked. Így tehát 30 napod van meggondolni magad és amennyiben a termék nem nyerte el tetszésedet vagy nincs rá szükséged, visszaküldheted hozzánk, mi pedig visszatérítjük az árát. Az elállási joghoz hasonlóan a visszajuttatás költsége Téged terhel. Kiemelten ügyelj a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése Téged terhel! A már kibontott, sérült vagy használt termékeket nem áll módunkban visszavenni. A termék visszaérkezését követő harminc napon belül az Ferdinánd és Társa Kft. az általad megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát. (Előzetes egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatás is lehetséges!)


Árgarancia!
 
Amennyiben a vásárlást követő 8 napon belül az általad megvásárolt termék kedvezőbb áron jelenik meg a weboldalunkon - akár normál áras, akár akciós ajánlat keretében -, úgy az általad kifizetett és az alacsonyabb ár közötti különbözet teljes összegét levásárolhatod honlapunkon!
Feltételek:
• Az Árgaranciára való igényét a vásárlónak kell jeleznie.
• A jóváírt összeg készpénzre nem váltható át.
• A jóváírt összeg egyszeri alkalommal vásárolható le.
• Csak kifizetett rendelések után érényesíthető a garancia.
• A jóváírt összeg keretében vásárolt termék vásárlója ugyanaz a természetes vagy jogi személy lehet, aki a kedvezményt biztosító terméket megvásárolta.
• Az árgarancia érvényesítéséhet kérjük írjon ügyfélszolgálatunknak az info@gyemantkezimunka.hu címre.


Figyelmeztetés!
 
Felhívjuk figyelmedet, hogy a weblapon megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelhetnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy a rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.
A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII.tv. rendelkezései az irányadók.
A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadod a Gyémánt Kézimunka webáruház általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.