Főoldal / Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek

Általános Szerződési Feltételek:
 
Eladó adatai:
 
A honlap a Ferdinánd és Társa Kft. (továbbiakban: Gyémánt Kézimunka Webáruház) tulajdona.
 
Székhely: 6300, Kalocsa, Damjanich u. 2/A
Telefon: +36-30/ 287-9571
Kapcsolattartó neve: Bolváriné Gärtner Anikó
Cégjegyzékszám: 03-09-106254
Adószám: 11573940-2-03
Számlavezető bank: OTP Bank Zrt.
Bankszámlaszám: 11732040-20039510

IBAN: HU84 1173 2040 2003 9510 0000 0000
OTP Bank SWIFT azonosítója (BIC): OTPVHUHB

Eladásra kínált áruk: rövidáru termékek, kézimunka termékek, kiegészítők és kellékek.

Webáruházunkban minden termék esetében a bruttó árat tüntetjük fel.

Jelen ÁSZF tartalmazza a Gyémánt Kézimunka Webáruház (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint: 
Jelen ÁSZF értelmében Szolgáltató, Üzemeltető az Eladó , míg a Vevő a fogyasztó, vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, megrendelő, akinek az Eladó a jelen honlapon keresztül árut ad el. A http://www.gyemantkezimunka.hu honlapon keresztül forgalmazott termékek értékesítésére jelen Általános Szerződési Feltételek alkalmazandók. A Vevő a vásárlás előtt, a regisztráció alkalmával, de mindenképpen a vásárlás előtt a jelen Általános Szerződési Feltételeket is elfogadja. Az Általános Szerződési Feltételek mindenki által megismerhetők, nyilvánosak.

 
Elektronikus úton történő szerződéskötés:
 
A szerződéskötés a vásárlási folyamat során jön létre. A szerződés az Ferdinánd és Társa Kft. és a Webáruház látogatója között a megrendelési folyamat 4. lépésében a megrendelés összegző oldalon, a "Megrendelést véglegesítése" gomb megnyomásával lép életbe. A megrendelés véglegesítésével a felek közti szerződés létrejön. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, cégünk azt iktatja. Jelen szerződés magatartási kódexre nem utal. Az iktatás adatbázis szerveren történik. A létrejött adatokat 5 évig őrizzük, Vevő hozzáférési és személyes adatai a honlapon történő bejelentkezés után a Fiókom -> Adataim menüpontra kattintva megtekinthetők, vagy külön kérésre e-mailben is elküldjük. A megrendelési folyamat során lehetőség van regisztrálni vagy amennyiben már korábban regisztrált a felhasználó, a rendelési folyamat második lépésében lehetősége van az adatait átnézni és esetleg módosítani. A rendelési folyamaton kívül bármely oldalon a Fiókom -> Adataim menüpontra kattintva módosíthatók a felhasználói adatok. Minden adat módosításhoz bejelentkezés szükséges.
Az elektronikus szerződéskötés létrejöttekor a Ferdinánd és Társa Kft. papír alapú számlát állít ki, melyet a megrendelt áruval együtt küld vásárlónak.

Megrendelés visszaigazolása:
Minden megrendelést a megrendeléstől számított legfeljebb két órán belül elektronikus úton visszaigazolunk.
A megrendelések részleges vagy teljes visszautasításának jogát fenntartjuk. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén azt részben vagy teljes egészében az összeg küldőjének visszautaljuk.
 
Fizetési lehetőségek:
 
A webáruházban feltüntetett árak tartalmazzák az ÁFA-t, tehát minden ár, mely webáruházunkban látható, ÁFA-val növelt ár. Az árak minden esetben magyar forintban (HUF) értendők. A minimális rendelési díj 2.000 Ft, mely szállítási költség nélkül értendő. Rendelését nem tudja leadni, míg a kosár értéke el nem éri ezt az összeget.
 
Átutalás:
Átutalásos fizetés választása esetén a rendelés visszaigazolása tartalmazza a Ferdinánd és Társa Kft. bankszámla adatait és a rendelés összes adatát. A rendelés értéke átutalható, vagy az ország bármely OTP Bank fiókjában befizethető bankszámlánkra. A megjegyzés rovatban minden esetben kérjük feltüntetni a megrendelő nevét és a rendelési azonosító számot, amit szintén a rendelés visszaigazolásakor küldünk. A vételár megérkezésétől számított legfeljebb 6 munkanapon belül a megrendelt áru kiszállításra kerül.
Utánvét:
Utánvétes fizetés esetén a rendelés véglegesítésekor elküldjük a rendelés visszaigazolását és postázzuk a terméket. A rendeléstől számított 2-6 munkanapon belül az árut a Magyar Posta szállítja a megadott címre, Vevő a vételárat a termék/ek átvételekor egyenlíti ki.
 
Paypal:
Amennyiben a Paypal-os fizetést választja, rendelkeznie kell egy aktív paypal account-al. A Paypal-os fizetést minden esetben a rendelés véglegesítésekor kell végrehajtani, a "Megrendelés véglegesítése" gomb megnyomása után oldalunk átirányítja a www.paypal.com weboldalra, ahol a bejelentkezés után kiegyenlítheti a rendelés ellenértékét, amennyiben nincs elég fedezet a számláján vagy nem sikerül a fizetés, a Paypal rendszere visszairányítja oldalunkra, rendelését még érvénytelennek tekintjük. 
 
Bankkártyás fizetés:
A kiválasztott áruk megrendelése után a OTP Mobil Kft. fizetőoldalára irányítjuk a Vevőt, ahol a jelenleg elérhető legbiztonságosabb, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethet bankkártyával. A fizetési mód kiválasztásánál "Bankkártyás fizetés" feliratra kattint, majd a OTP Mobil Kft. weboldalán a kártya számát, lejárati dátumát, valamint a bankkártya hátoldalán található ellenőrzőkódot (CVC/CVV) megadja. A OTP Mobil Kft. a dombornyomott VISA és MasterCard, Visa Electron és MasterCard Electronic (a kártyát kibocsátó bank döntésétől függően), valamint azon Maestro kártyákat fogadja el, melyekhez ellenőrzőkód (CVC) került kibocsátásra. Amennyiben a Maestro bankkártyán ilyen nem található, érdeklődjön bankjánál. A kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyákat csak abban az esetben fogadhatjuk el, amennyiben annak használatát a kártyát kibocsátó bank engedélyezi! Kérjük, érdeklődjön bankjánál, hogy kártyája felhasználható-e interneten keresztül lebonyolítandó vásárláshoz.
A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően (ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti), a OTP Mobil Kft. elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését a szolgáltatás ellenértékével.
A vásárlás után a bank oldaláról Vevő visszajut a Gyémánt Kézimunka Webáruházba, üzenetben értesítjük a sikeres rendelésről.
 
OTP Mobil Kft. adattovábbítási nyilatkozat, tájékoztató:
 
Elfogadom, hogy az Ferdinánd és Társa Kft. által a www.gyemantkezimunka.hu, felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím. Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring. 

Tájékoztatjuk vásárlóinkat, hogy a www.gyemantkezimunka.hu honlapon a kártyás fizetés során forintban történik a tranzakció, függetlenül attól, hogy a kártyabirtokos kártyája nem forintdevizanemű. Ebben az esetben a bankszámláján a fizetés beterhelt összege forintban – a kártyatársasági, illetve a kibocsátó banki konverziók miatt – minimálisan eltérhet az árfolyamváltozás következtében.
 
Garancia:
 
Webáruházunkban forgalmazott termékekre garanciát nem vállalunk. A termékek meghibásodásra fajtájukból adódóan nem képesek. Amennyiben hiányos, sérült vagy színhibás terméket kap, kérjük lépjen velünk kapcsolatba és természetesen gondoskodunk a termék eredeti állapotának helyreállításáról, vagy a termék cseréjéről.
 
A termékek tulajdonjogának fenntartása a vételár teljes kiegyenlítéséig:

Ferdinánd és Társa Kft. a megrendelt áruk tulajdonjogát a vételár teljes kiegyenlítéséig fenntartja. Vevő a teljes vételár kifizetésének időpontjáig az áru tulajdonjogát nem adhatja tovább harmadik személynek, azt bérbe nem adhatja, illetve nem terhelheti meg.
 
Elállási jog:
 
Megrendelése során a Vevő élhet a 17/1999. kormányrendeletben ismertetett feltétel nélküli elállási jogával, a szerződéstől az áru átvételét követő 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat. Ebben az esetben Ferdinánd és Társa Kft., mint eladó köteles a Vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. Az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket - a jogszabály rendelkezései alapján - a Vevő viseli és az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését. Felvilágosítás és esetleges probléma esetén kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunkat. Bővebb információt a következő telefonszámon kérhet: +36-30/ 287-9571
  

Elállási jog/felmondási jog (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerint):

Az elállás/felmondási jog attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Vevő vagy Vevő által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi. Több tételből vagy darabból álló termék szolgáltatásakor az elállási/felmondási jogot attól a naptól „amelyen Vevő vagy Vevő által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy az utolsó tételt vagy darabot átveszi. Vevő köteles a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét a Vevő viseli. Eladó a visszatérítést mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Vevő nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Vevő kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. Amennyiben Vevő élni szerete elállási jogával, jelezze a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton történő jelzés esetén a postára adás időpontját vesszük figyelembe, telefonon történő jelzés alkalmával pedig a bejelentés időpontját. Postai úton történő jelzés esetén ajánlott küldeményként adja fel levelét, így tudja igazolni a postára adás dátumát. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével visszajuttatja Eladó címére. A termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek Vevőt terhelik, a utánvéttel küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában fogadni! A nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítése Vevőt terheli! A termék visszaérkezését követő harminc napon belül az Ferdinánd és Társa Kft. a vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát. (Előzetes egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatásra is van lehetőség!)

100% pénzvisszafizetési és visszavásárlási garancia!
 
Az elállási joghoz hasonlóan a visszajuttatás költsége Vevőt terheli. A nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítése Vevőt terheli! A már kibontott, sérült vagy használt termékeket nem áll módunkban visszavenni. A termék visszaérkezését követő harminc napon belül az Ferdinánd és Társa Kft. az általad megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát. (Előzetes egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatás is lehetséges!)

Árgarancia!
 
Amennyiben a vásárlást követő 8 napon belül Vevő által megvásárolt termék kedvezőbb áron jelenik meg a Weboldalon - akár normál áras, akár akciós ajánlat keretében -, úgy Vevő az általa kifizetett és az alacsonyabb ár közötti különbözet teljes összegét levásárolhatja honlapunkon!
Feltételek:
• Az Árgaranciára való igényét a vásárlónak kell jeleznie.
• A jóváírt összeg készpénzre nem váltható át.
• A jóváírt összeg egyszeri alkalommal vásárolható le.
• Csak kifizetett rendelések után érényesíthető a garancia.
• A jóváírt összeg keretében vásárolt termék vásárlója ugyanaz a természetes vagy jogi személy lehet, aki a kedvezményt biztosító terméket megvásárolta.
• Az árgarancia érvényesítéséhet kérjük írjon ügyfélszolgálatunknak az [email protected] címre.

Figyelmeztetés!
 
Felhívjuk figyelmét, hogy a weblapon megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelhetnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy a rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.
A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII.tv. rendelkezései az irányadók.
A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével vevő elfogadja a Gyémánt Kézimunka Webáruház Általános Szerződési Feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.


Adatvédelemi nyilatkozat

Szállítási információk