Főoldal / Blog

Hírek, aktualitások

Nyitva tartás

2021. 03. 05.

Hogyan vásárolhat webáruházunkban a bolt bezárások idején???


Kelmefestő testvérpárról kapta a nevét a gobelin

2018. 06. 15.

A gobelin szövési technikája egyáltalán nem újkeletű: már az ókorban is ismerték, például Bizáncban, Kelet-Ázsiában és Perzsiában is alkalmazták. A középkorban először a 13. században került elő a gobelinvarrás, ekkor azonban a szöveteket még ruhák díszítéséhez készítették. A módszert a 14. században kezdték el tökéletesíteni, ekkor terjedt el igazán a gobelinvarrás.


Mióta horgolunk?

2018. 06. 15.

Ennek a csodálatos ruhaneműkészítő és díszítő technikának az eredete homályba vész. Sajnos horgolt darabok a régmúltból nem maradtak fenn, a kötéssel ellentétben, amelyre találunk példát, mondjuk az ókori Egyiptomban, ahol már kötött zoknikat hordtak. Azonban több szálon is kereshetjük ősi forrásait. A késő újkőkorszakbeli ember is készített már magának kézzel font-hurkolt textilt és ebből ruhaneműket.


A keresztszemes hímzés eredete és stílusai

2018. 06. 15.

A keresztszemes hímzés az ún. szálszámolásos hímzéstechnikák közé tartozik. A szálszámolás lényege az, hogy a keresztszemes öltés egységeinek, a szemeknek mindkét irányban egyforma méretűeknek kell lennie, különben a minta eltorzul, így az átöltött szálakat – amelyek közé kell szúrni a tűt a minta elkészítéséhez – számolni kell.


Pixelhobby az új őrület!

2013. 07. 02.

Az alábbi pár sorban szeretnénk bemutatni a kézimunka egyik új "őrületét" a külföldön már nagy népszerűségnek örvendő Pixelhobbyt! A hobby lényege, hogy kis műanyag pixelekből lehet kell kirakni a kész képet egy csipesz segítségével. Legnagyobb újdonsága, hogy kitalálója készített hozzá egy egyedi programot, melynek segítségével bármely otthoni képünket egy pillanat alatt átalakíthatjuk Pixelhobby mintává.

 


Üdvözlünk megújult honlapunkon!

2013. 06. 18.

Megújult a Gyémántkézimunka Webáruházunk, mostantól letisztult külsővel és praktikus funkciókkal várunk Benneteket!

Új oldalunkon több mint 15000 termék elérhető, mely lefedi a kézimunka minden ágát. Hatalmas választékunkból reméljük, mindenki megtalálja a kedvére valót.